LIVRARE GRATUITĂ ORIUNDE ÎN ȚARĂ PENTRU COMENZI MAI MARI DE 100 DE LEI!

György Botond és Rancz Zsolt közös könyve:

Mitől döglik a légy?

A humor szerepe a reklámokban

Egy erdélyi humorista és egy erdélyi reklámszakember fogtak 2 témát, amivel nap mint nap foglalkoznak és megkeresve ezeknek közös nevezőpontját alkották meg ezt a könyvet. Rengeteg példát, tényt, igazságokat gyűjtöttek össze, majd elemezték ki, támasztották alá és bizonyították be, hogy mekkora szerepe van a humornak a reklámokban.

humor konyv

György Botond és Rancz Zsolt közös könyve:

Mitől döglik a légy?

A humor szerepe a reklámokban

Egy erdélyi humorista és egy erdélyi reklámszakember fogtak 2 témát, amivel nap mint nap foglalkoznak és megkeresve ezeknek közös nevezőpontját alkották meg ezt a könyvet. Rengeteg példát, tényt, igazságokat gyűjtöttek össze, majd elemezték ki, támasztották alá és bizonyították be, hogy mekkora szerepe van a humornak a reklámokban.

humor konyv

A könyvről

A humor a népszerű reklámok egyik elengedhetetlen kelléke. Ha megfigyeljük, azok a reklámok jutnak először az eszünkbe, amelyek megnevettetnek, mosolyt csalnak az arcunkra, elcsodálkoztatnak vagy amelyek éppen “fülbemászóak”.

„Eddigi tapasztalataim során gyakran botlottam abba, hogy vérkomoly reklámokat és marketing anyagokat várnak el, tőlünk kreatívoktól, illetve ezektől várják el, hogy a közönség szeresse. Muszáj elmagyarázzuk az erdélyi vállalkozói közösségnek, hogy a hitelesség és egy márkaszeretet kiépítésében nem csak ez az egy járható út létezik.

Nagyon fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy egy vállalkozás felépítéséhez, fenntartásához és népszerűsítéséhez ugyanolyan eszközök és módszerek szükségesek, mint a hétköznapi életünkhöz. A könyv nem vállalkozók számára is éppúgy ajánlott, hiszen a humor a mindennapjaink része, a boldogsághoz is hozzájárul, a megnyerő kommunikációban is jelen van és még számtalan területen, amire ugyan tudatosan nem figyelünk, de manipulálja az életünket. Hát mekkora sikereket érhetnénk el, ha erre ezentúl tudatosan figyelnénk?”

A szerzők

Az Erdélyi Humorfesztivál valamikori győztese, majd később főszervezője, mert rájött, hogy úgy nem kell jelentkezési díjat fizetnie. A gyergyói humoristák egyik legkiemelkedőbb alakja (még, ha nincsenek is sokan) és szociológus diplomával rendelkező fiatalember, aki rendezvényszervezéssel, humorestek szereplésével és vőfélykedéssel keresi meg a pénzt, hogy tudjon cserepet venni a házfelújításhoz.

gyorgy botond

GYÖRGY BOTOND

rancz zsolt

RANCZ ZSOLT

A Neked könnyű, me’ céged van! sikerkönyv szerzője, a Wameleon design kreatív reklámügynőkség alapítója. Nincs még sportkasznis BMW-je és nincs még medencés kertes háza. Testzsírösszetétele 28%, amit valójában senki nem érdekel, de mivel ez egy humor témájú könyv reklámoldala, akkor legalább legyünk őszinték, mert a humor és a stand-up comedyben ez az egyik leghatékonyabb eszköz.

Mi a célunk a könyvvel?

Van kedvenc reklámod? Ha feltennénk ezt a kérdést és megkérnénk a kedves a válaszadókat, hogy osszák meg velünk a kedvenc reklámjaikat, az esetek 90%-ában valami vicces, humoros reklámot elevenítenének fel. Ebben csupán annyi a szomorú, hogy sokan azért nem mernek a humorhoz nyúlni, mert félnek attól, hogy komolytalannak titulálnák a márkájukat emiatt. Közben pedig a a legnépszerűbb brandek és cégóriások már évtizedek óta bombáznak és manipulálnak bennünket a humoros reklámjaikkal.

Az abszurd az egészben, hogy van egyáltalán kedvenc reklámunk. Olyan, mintha megkérdeznék a gyerektől, akit hetente elnáspángolnak, hogy melyik a kedvenc nadrágszíja.

Szerinted a humor a reklámokban marhaság, vagy a reklámpszichológia egyik legkifinomúltabb technikája?

reklampszichologia

Dr. Németh Zoltán (DrPrezi)
retorikai elemzéseivel

divider
A retorika, amit régen az ékesszólás tudományának is hívtak, lényegében a nyilvános beszéd módszertana. Az, hogy miként legyél jó előadó, tréner, író, vlogger, blogger, újságíró. Annak a tudománya, hogy az üzeneted hogyan juthat el a lehető leghatékonyabban a célközönséghez, olvasókhoz, hallgatókhoz, illetve mit értenek meg abból, amit üzenni szeretnél. A hatékony üzenetközlésnek pedig megvannak a technikái, eszközei, szempontjai és további rengeteg tényező, aminek jobb, ha tudatában vagy. S ami a lényeg, hogy a retorikai eszközök és technikák közt szerepel a humor is. Amiről ez a könyv szól.
Mindenképpen szerettem volna, hogy legyen egy olyan szaktekintély is a könyvünk megszületésénél, aki átnézi az anyagunkat, rábólint, miszerint nem írtunk emeletes marhaságot, illetve a nevét adva a könyvhöz bizonyítja azt is, hogy nemcsak azért nevezi jó cuccnak a kiadványt, hogy ne sértődjünk meg, hanem tényleg így is gondolja.

De ha TE magasról sz4rsz a retorikára és a tanulásra, és csak szórakozásból olvasod a könyvet, nyugodtan kihagyhatod ezeket a részeket, mert enélkül is megérted a lényeget.

Ajánljuk:

Vélemények a könyvről

humor konyv

A könyv szerkezetileg, nyelvezetileg könnyed, olykor kegyetelnül szókimondó, mégis magával ragadó és ha nem a tanulás a célunk, hanem csak egy kis könnyed szórakozás, bátran kézbe veheti bárki. Nem véletlenül van benne egy humorista keze munkája is.


Olvasása üdítőbb mint egy pohár kóla, és még nem is hízlal!

76 lej

+ HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Szerző: György Botond és Rancz Zsolt
Cím: Mitől döglik a légy? – A humor szerepe a reklámokban
Oldalak száma: 210
Borító: puhatáblás, ragasztókötött
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2021
ISBN: 978-973-0-34799-9

Shopping Basket

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea lor. Politica Cookies