150 LEJ FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS ROMÁNIA TERÜLETÉN!

Neked könnyű me` céged van!

Tudatos BRANDépítés Erdélyben

Egy üzleti és marketing könyv Erdélyből, nem csak fiataloknak.

FIGYELEM! Ha nekifogsz, nem bírod letenni!

A könyvről

Unod már a sok tömör szakmai irodalmat? Fáraszt a sok komoly üzleti könyv, aminek olvasása közben kínszenvedés minden perc számodra és alig várod, hogy már a végére érj? Akkor nem vagy egyedül!

Biztos vagyok benne, hogy hallottad ezt a mondatot: „Ó, neked könnyű, mert céged van!” Ha nincs vállalkozásod, te is ezt gondolod, de ha vállalkozásod van, akkor utálod, amikor ezt vágják a fejedhez.
Sokan a cégtulajdonosi létet úgy képzelik el, hogy míg ők hátradőlnek, a munkásaik hajtják a szekeret és csak úgy magától dől a lé. Minél kevésbé látsz bele, annál könnyebbnek néz ki. Legtöbben a jéghegy csúcsát észlelik, de azt nem, hogy mi mindent „sz*pott” végig az a tulajdonos, akinek „könnyű, mert cége van”.

Ez a könyv, részben az én kudarctörténetem, hogy hogyan váltam kisvárosi átlagkölyökből vállalkozó.
A könyv folytatásában pedig elmesélem azt, hogy mi az, amit sokan rosszul hiszünk és mi az, amit másképp kellene csinálni. Szerintem.

A szerző

RANCZ ZSOLT

Kreatív igazgató / Tulajdonos
Wameleon Design

Nem vagyok sem okosabb, sem gazdagabb nálad! Csak megírtam azt amit más szégyell bevallani.
Amikor eldöntöttem, hogy vállalkozó leszek, úgy éreztem, hogy átb*sztak, mert előadásokon, képzéseken, motivációs eseményeken nem mondták el a tulajdonosi lét sötét oldalát. Egyedül jártam végig ezt az útat, mire felébredtem, hogy ez nem ilyen egyszerű: megnyitom a céget, felveszem munkásokat, utána csak annyi a dolgom, hogy számolom a pénzt.
Célom, hogy fiataloknak elmeséljem, hogy mire számíthatnak és fel akarom készíteni az olvasót arra, hogy mi is lenne a helyes út.

Mindezt pedig olyan könnyed, fiatalos módon írom, amit olyan szívesen olvasol, mint egy szórakoztató ífjúsági regényt.
Tele van humorral, érzelmekkel, helyi történetekkel, és a végén még valami rád is ragad szórakozás közben. 🙂  

Mi a célom a könyvvel?

Tudtad, hogy Erdély a reklám- és marketingkultúra területén legalább 100 évvel le van maradva Amerikától? És ugyanúgy legalább 20 évvel Magyaroszágtól is?
Nálunk egy reklám annyiból áll, hogy: Vedd meg! Akció! Egyet fizet kettőt kap! stb… Továbbá van egy csomó cég, akik 20-30 éve a piacon vannak és mivel a kezdetekben nem voltak még az országban sem konkurenciáik, könnyedén nagyra nőhettek. Mi, akik olyankor kezdünk el vállalkozni, amikor városonként 3 konkurens cég is létezik, utánozzuk azokat a nagyokat, akiknek szintén halvány lila gőzük sincs, hogy mit tennének most a helyünkben. Köszönik szépen, ők jól elvannak.
Azt hisszük, hogy egy jó LOGÓ elég a sikerhez, vagy azzal, hogy leutánozzuk a szomszéd kinézetét, ugyanolyan sikereket érhetünk el, de nem nézünk ennél mélyebbre.
Azt hisszük, hogy elvégzünk egy, kettő vagy három egyetemet, és akkor simán igazgatói székbe ülhetünk.

Ezeket az tévhiteket szeretném eloszlatni, megfűszerezve rengeteg helyi és saját tapasztalattal.
Felejtsük el a világméretű cégek sztorijait mint a Coca-Cola, Nike, Adidas, KitKat, Facebook, Google stb… Ők más világban nőttek fel. Ne akarj mindenáron világméretű céget. Egyszer azt tanuld meg, hogy saját magad megélj a céged keresetéből és ne félnormával kapálózz és játszd a nagyfiút.

Ajánlom

Vélemények a könyvről

dr. Seer László
dr. Seer Lászlómarketingszakember, egyetemi oktató, BBTE
Read More
„Úgy röhögtem könnyesre magam, hogy közben belekóstolhattam az egyik leghitelesebb székelyföldi vállalkozói és szakmai élettörténetbe. Azt is megtudhattam, hogy milyen, amikor az ember úgy válik nagyszerű dizájnerré és marketingessé, hogy rendszeresen szedi az élet által felírt valóságtablettákat. Zsolt könyve egy kreatív gyógyszer az elmélet álomvilágára. Számos pozitív mellékhatással!”
Bodosi Imre
Bodosi Imrea HámorSoft Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője
Read More
„Számomra ez egy hiánypótló könyv, nem tudok hasonlóról, amelyből megismerhetném a huszonéves erdélyi fiatalok, pláne a vállalkozók világát, véleményét. Jók a példák, az élmények. Kíváncsi voltam, hogy ebben a kapkodó, digitális és social mediával kitömött világban milyen könyvet tud írni egy fiatal, aki klasszikus könyvírásra adja a fejét. Hát jót.”
Weiser István
Weiser Istvánmarketingstratéga, író – weiser.hu
Read More
„Zsolt könyve egyesíti a szórakoztató szókimondást és egy hétpróbás fiatal erdélyi vállalkozó gyakorlati tapasztalatait. Ez a tudás egyszerre humoros, ugyanakkor mély és tapasztalati szakértelmen alapul. Zsolt számtalan vállalkozás piaci bevezetésében, indításában vett részt, így tudása egyedi és hiánypótló. A könyv nem hiányozhat egyetlen olyan vállalkozó könyvtárából sem, aki szereti a lényeglátást és az egyenes, tiszta beszédet!”
Farkas Levente
Farkas Leventea Marketingiskola.ro alapítója
Read More
„Nem olyan pontos, mint egy iránytű, de nem is azzal a céllal volt megírva. Néha meghökkent és alaposan összerántja a szemöldököt, néha pedig alaposan megnevettet. Ami a legfontosabb: kizökkent és elgondolkodtat, így lehetőséget teremt az újításra, a hétköznapitól való eltérésre.”
Tánczos Levente-József
Tánczos Levente-Józsefüzleti tanácsadó
Read More
„Én főként az üzleti számokhoz értek, amúgy is általában a reál tárgyak ismeretét és szeretetét használtam az önértékelésem megteremtésére, a menőségem megalapozására, de ebben a könyvben alig vannak számok, vagy legalábbis nem azon van a hangsúly, mégis élvezettel olvastam, sőt hasznosnak gondoltam. De, nem hazudtolva meg önmagam, eszembe jutott, hogy egy gyors megtérülési rátát írjak nektek: ebben a könyvben van legalább 4-5 olyan gyakorlati oldal vagy erős ötlet, amely akár 900-szorosan megtéríti a befektetett pénzt, szóval, ha pontos akarok lenni, átlagosan véve 0,222 (2/9-d) oldal után már meg is térül a befektetett összeg. Ennél jobb beruházást keveset találsz.”
Hűvös Ágnes
Hűvös ÁgnesKarson Consulting, Budapest
Read More
„200-nál több tréningrésztvevővel találkoztunk már Erdélyben. Mégis örökre megmaradt bennünk Rancz Zsolt; már az is, ahogy bemutatkozott a csoportnak. Ő az a suszter, akinek nem lukas a cipője – néhány mondattal, mozdulattal építette fel a személyes márkáját, és azóta is újra meg újra bizonyítja hitelességét reklám- és marketingkérdésekben. A könyvét szerettük! Vitatkoznánk a felével, és nagyon bólogatunk a másik felére, mert ilyen a vállalkozás: sokarcú, személyes, kemény és vicces. Zsolt könyve pedig nagyon adja mindezt.”
Szakács-Paál István
Szakács-Paál Istvána Harghita Business Center menedzsere
Read More
„Szókimondó önvallomás egy élettörténet-rekonstrukcióba rejtve. Zsolt könyve hiánypótló az erdélyi magyar üzleti életben. Itt, ahol még mindig kevesen látják be, hogy egy vállalkozás sikere azon is múlik, hogy a külcsín milyen belbecst takar, fejezetről fejezetre megyünk egyre mélyebben az önfelismerés útján és tisztázódnak le dolgok a végére. Álmodozóknak, kreatívoknak és hirtelenvállalkozóknak különösképpen ajánlom e könyvet, hisz egyszerre püföl és cirógat.”
Dr. Németh Zoltán (DrPrezi)
Dr. Németh Zoltán (DrPrezi)az Előadok, tehát vagyok címűkönyvsorozat szerzője
Read More
„Végre egy szakkönyv, ami nem az! De mégis. Csak másképp. Elolvasva a könyvet tökéletesen átitatódtam a brandeddel. Nincsenek érthetetlen szakkifejezések és marketing »bikaszar«, azt akarod, hogy mindenki értse. És ez a tiszta szándék még le van öntve a humorból, szóképekből és történetekből kifőzött csodaturmixszal.”
Previous
Next
csaszar zsoka comment

RENDELD MEG MOST!

Egy üzleti és marketing könyv Erdélyből, nem csak fiataloknak.

Nincsenek benne érthetetlen szakkifejezések és marketing „bikasz@r”.
Azt akarom, hogy te is megértsd!

75 lej

+ HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Szerző: Rancz Zsolt
Cím: Neked könnyű, me` céged van! – Tudatos BRANDépítés Erdélyben
Oldalak száma: 210
Borító: puhatáblás, ragasztott
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2020
ISBN: 978-973-0-32156-2

Livare în 2-4 zile lucrătoare

Shopping Basket

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea lor. Politica Cookies